Saturday, November 1, 2008

AKU YANG MEMBOSANKAN

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah aku masih di beri nyawa oleh ALLAH S.W.T. pada waktu ini dan masih lagi dipelihara dalam nikmat iman dan Islam, sekarang jam di meja komputer aku menunjukkan jam 2.06 minit, belum rasa mengantuk lagi, tak tahu kenapa. Dah lama tak buat sebarang posting, rasanya dah dekat 2 minggu sejak pilihanraya kampus hari tu. jadi tergerak pula hati nak berkongsi cerita sepanjang 'kehilangan diri' selama lebih kurang 9 hari ni...

21-23 Oktober(selasa-khamis):

aku baru sahaja berpisah dengan roommate aku, nampaknya dia dah tak sudi dudk dengan aku lagi. aku akui memang salah aku, busy body sangat. tapi aku dah anggap dia macam adik beradik aku sendiri, so sebagai adik beradik kita mestilah sharing. nampakya aku silap, bukan semua hal boleh sharing. huhuhu...apalah nasib...

Sepanjang minggu pilihanraya kampus, nampaknya macam tak ada sebarang bantuan yang aku hulurkan buat gerakan, cuma duduk dalam bilik, main game, layan nasyid, tapi aku rasa kesian juga pada adik2 dari tahun satu dan dua, kawan2 sebai'ah, dengan beberapa orang senior yang bertungkus lumus menjayakan usaha promosi dan kempen calon pro-M. tapi nampaknya aku masih sekadar melihat...

24 Oktober (jumaat):

Pilihanraya dah berlalu, nampaknya hampir seperti tahun sudah, cuma 3 calon pro-M sahaja yang berjaya dinobatkan sebagai MPP-Kal daripada 4 yang bertanding, harap2 mereka melaksanakan tanggungjawab dengan penuh amanah dan dedikasi, dan menjadi contoh kepada semua. dan aku pula masih lagi melihat...


"Hari ni ada kelas terakhir Usul Fiqh, En. Zul nak bagi tips exam katanya",

Aizuddin(Presiden Kelab Kewangan Islam-KAL) baru sahaja bagi tahu aku lepas solat jumaat tadi. "Alamak, kenapa tak bagi tahu tahun depan je?" minta maaf la, aku kalau mesej last2 minit ni aku memang tak gemar. so, aku ambil keputusan tak mahu ke kelas instead aku masih ada assignment yang perlu aku siapkan dan hantar petang tu juga. lagipun jam 4 nanti ada taklimat praktikum.

Lepas asar terus pergi bilik En. Zul, hantar assignment individu. kena cepat ni, nanti tak dapat tempat untuk taklimat pula... "Alamak, macam mana En. Zul boleh ada kat sini" so, aku pun tebalkan muka pergi menghadap dia.

"minta maaf En. Zul, pasal kelas tadi.."

"tak apa, kan awak dah pernah ambil dulu. So, baca sikit2 je la"

macam tak percaya apa yang keluar dari mulut En. Zul. ingatkan die nak marahkan aku. kelas Usul fiqh sahaja, aku da ebsent 5 kelas, belum campur kelas Islamic Fund Management, rasenye kelas IFM pun aku da ebsent 5 kelas. nak buat macam mana, aku ni memang pemalas tahap beruang kutub yang sedang hibernate...

Sampai je lif kat ground floor podium, aku terus ke dewan kuliah. nampaknya taklimat belum start lagi. jumpa la dengan kawan2 tahun 3 dan 4 yang nak ambil praktikum semester depan. ramai juga yang tanya, mana selama ni aku menghilang, hahaha, aku betapa di dalam bilik la.

"nuek, jangan lupa, ahad ni presentation Takaful Muamalat. Prepare tau"

aduh, present lagi, aku ingat dah habis da semuanya, it's ok, aku cuba la nanti. sempat juga bergurau dengan zami dan zairy. kadang2 rindu juga bila berhari2 tak nampak diorang berdua ni, kira diorang ni antara best fren aku la di KAL ni.

25 Oktober (sabtu):

Nothing special, just like others day before. prepare for tomorrow presentation?, no,no,no. aku lebih senang buat dengan spontan, walaupun secara dasarnya mesti hancur. tapi kenapa aku asyik melingkar atas katil je ni? la...patutla, dari malam semalam hujan tak berhenti-henti turun, suhu pun da macam kundasang...erm...sedapnya tidur...

26 Oktober (ahad):

"salam nuek, ko da bersiap belum? jam 8 kami nak gerak ni"

Jam 0815, ya ALLAH, lamanya aku terlelap, pada hal memang sengaja lelap lepas solat subuh. mandi lah. Masya ALLAH...air ni macam ais sejuknya, tak pe lah, aku pun dah lambat ni. silap Step!!! aku jirus kepala dahulu. macam kena renjatan elektrik spontan kepala aku macam tercabut rasanya...pening...macam kena migrain...

"zai, aku tak dapat datang..."

pagi ni aku tukarkan kerja presentation dengan kerja2 merawat PC aku yang dah 5 hari sewel, dengan berkat bantuan ALLAH mengutuskan Syukri datang, segalanya berjalan lancar, PC aku sembuh sepenuhnya...tapi dia hilang ingatan, sebab hard disk rosak...

Jam 1415, aku rasa masih sempat kalau aku pergi presentation, lagipun aku rasa kesian nak bebankan kawan2 kumpulan aku yang memang selama ni aku selalu susahkan diorang. Alhamdulillah, ALLAH permudahkan segala urusan, presentation pun tak mengecewakan...

malam itu kami buat jamuan hari raya di rumah En. Hazmi, punyalah meriah, mana tak nya, 60 orang datang beraya sekali. bakar ayam, sosej, makan bihun, nasi himpit, rendang, sambal kacang, dan kuih raya...

"Nuek, jangan makan daging, nanti ko sakit lagi"

"Ala... kali ni je la"

terharu aku bila ramai kawan2 ingatkan aku tentang GOUT, huhuhu memang sakit, tapi aku ni pantang nampak daging, lagi2 rendang daging or daging masak merah, memang aku balun habis. malam tu aku tapau dalam 12 ketul kepak ayam untuk penghuni teratak bujang aku ni, memang laris. aku pula masih terbayang2 kesedapan rendang dagin yang aku bantai 2 pinggan tadi, dan kesannya...

27 Oktober (Isnin):

bangun for subuh, Aduh!!! nampanya dah start kesan sampingan. tak apa, yang penting solat dahulu. lepas solat, macam biasa, sambung tidur...

p/s: jam sekarang menunjukkan jam 0313, I think I'm just reached my limit, so nak pergi tidur, InsyaALLAH lain kali sambung lagi, selamat pagi semua...

1 comment:

k0ala said...

oh ape salahnye jadi nocturnal kdg2. hihih xP